Chateau appartementen en vakantiehuis Dordogne en Lot

standard-title Omgeving en activiteiten

Omgeving en activiteiten

Departement Lot in de Dordogne

De Dordogne is met haar glooiende groene heuvels,1001 kastelen, groene bossen en valleien die naar beneden dalen tot meanderende rivieren, een van de mooiste regio’s die Frankrijk te bieden heeft.

In het departement Lot vindt u een scala aan fietspaden, wandelpaden en rivieren en meren, die ideaal zijn voor liefhebbers van activiteiten zoals fietsen,moutainbiken, wandelen, paardrijden, kanoën en kajakken. Ook kunt u rondvaarten maken met gabares(traditionele boten).

Op verschillende plaatsen mag gezwommen worden, maar ook zijn er speciale, ingerichte plaatsen onder toezicht van een badmeester. Door de verschillende ontdekkingsmogelijkheden van de rivier wordt u in staat gesteld onvergetelijke momenten te beleven.

dordogne-vakantie-appartementen-omgeving-frankrijk

vakantie-appartementen-dordogne-lot-chateau_camp_del_saltre-frankrijk

vakantie-appartementen-dordogne-lot-chateau_camp_del_saltre-frankrijk

vakantie-appartementen-dordogne-lot-chateau_camp_del_saltre-frankrijk

vakantie-appartementen-dordogne-lot-chateau_camp_del_saltre-frankrijk

vakantie-appartementen-dordogne-lot-chateau_camp_del_saltre-frankrijk

In deze omgeving  kunt u ook  tal van marktjes bezoeken, marktjes alleen met streekproducten maar ook brocante-marktjes, waar u onverwacht tegen het mooiste antiek aan kunt lopen. Ook is de regio een perfecte bestemming voor de culinaire liefhebber.

Uitstekende restaurants serveren de beste streekwijnen en heerlijke lokale gerechten. Ook kunt wijnproeverijen of wijnfestivals bezoeken. Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de grandioos aangelegde golfterreinen in Sauveterre, Saint-Céré en Lachapelle-Auzac.

Prayssac is een middeleeuws stadje, midden tussen de wijngaarden met enkele hunebedden (dolmens).  Het Chateau Camp del Saltre en haar appartementen en vakantiehuis vindt u op steenworp afstand van dit leuke stadje.

Puy-L’Évêque is een mooi plaatsje aan de Lot met huizen uit de 14e en 15e eeuw en een kasteeltje. Catus heeft een fraaie Romaanse kerk uit de 16e eeuw.

Saint-Cirq-Lapopie wordt wel het mooiste dorp in het dal van de Lot genoemd. Het ligt op de punt van een 80 meter hoge rots, boven de rivier.

Montcuq is een dorpje met een ruïne van een vesting en smalle straatjes met karakteristieke huizen en bogen. Figeac, een mooi stadje aan de rivier de Célé.

Sarlat is de parel van de Périgord Noir. De stad ontstond rondom een klooster. Sarlat is gebouwd in de middeleeuwen. In de afgelopen decennia is de stad compleet gerestaureerd.

Rocamadour is gebouwd op een rots boven de rivier Alzou.  Het prachtige stadje is al eeuwen een trekpleister voor reizigers en toeristen. Dankzij een unieke combinatie van geschiedenis, gezelligheid, kunst en een prachtig landschap